Tarvitsenko nettisivut, vaikka liiketoimintani on pientä? Kyllä tarvitset. Tässä 5 syytä miksi.

Jos olet yrittäjä, olet varmasti miettinyt sitä, että tarvitsetko itsellesi nettisivut. Säästetään sinun aikaasi ja tässä sinulle suora vastaus: Tarvitset, ja hyvät sellaiset. Nettisivut, jotka on suunniteltu hyvin, brändätty ja näyttävät ammattimaiselta.

Kuluttajakäyttäytyminen on siirtynyt perinteisestä kivijalkamyymälöistä kohti digitaalista kaupankäyntiä. Esimerkiksi, osa meistä varmaan muistaa ajan, jolloin puhelinluettelo oli iso asia. Kun useammat ihmiset alkoivat käyttämään puhelinluetteloa, yritykset ymmärsivät, että on järkevää laittaa mainoksia puhelinluetteloon.

Sitten tuli internet ja toiminta alkoi muuttumaan kohti tietoyhteiskuntaa. Kun yhä useammat kuluttajat ymmärsivät, että he pystyvät löytämään tavaroita ja palveluita nopeammin ja helpommin verkkokaupoista, puhelinluetteloa ei enää juurikaan käytetty.

Vuonna 2019, kuluttajien määrä, jotka hakevat paikallista yritystä internetissä on noussut 97 prosenttiin. Ja jos haluat, että kuluttajat valitsevat sinun yrityksesi, niin sinulla täytyy olla omat nettisivut.

Miksi tarvitset nettisivut riippumatta siitä, missä toimialalla toimit – 5 hyvää syytä.

Deloitten analyysi pienyrityksistä Yhdysvalloissa, jotka omistivat nettisivut:

  • Ansaitsivat kaksi kertaa enemmän per työntekijä.
  • Liikevaihdon kasvu oli edellisvuoteen verrattuna lähes neljä kertaa nopeampaa
  • Loi melkein kolme kertaa todennäköisemmin työpaikkoja
  • Työllisyyden keskimääräinen kasvuvauhti oli yli kuusi kertaa korkeampi.

1) 30 prosenttia kuluttajista hylkäävät yrityksen, joka ei omista nettisivuja

Verkkosivustosi on paras markkinointi kanavasi, koska elämme digitaaliaikaa. Amerikkalaiset viettävät keskimäärin 23,6 tuntia verkossa viikossa ja ovat mobiililaitteillaan jopa viisi tuntia päivässä. Kuluttajat pitävät yritystä, jolla ei ole verkkosivuja vähemmän ammattimaisena.

2) Ihmiset etsivät sinua hakukoneesta

Yksi verkkosivujen eduista on se, että olet siellä, missä asiakkaasi ovat. Siihen on monia syitä, miksi yritykset investoivat isoja määriä rahaa hakukoneoptimoituihin nettisivuihin. 97 prosenttia ihmisistä menee internetiin etsimään paikallista yritystä, kun taas 93 prosenttia verkkokokemuksista alkaa hakukoneella. Usko tai älä, Googlella on yli 3,5 miljardia hakua päivässä, ja tälläkin hetkellä joku on etsimässä palveluita, joita sinä myös tarjoat. Mutta, jos sinulla ei ole nettisivuja, niin kuka saa asiakkaan? Et ainakaan sinä.

3) Suurin osa kuluttajista käyttävät web-sivustoja etsiäkseen ja sitoutuakseen yrityksen palveluihin

Tiesitkö, että kuluttajat käyttävät pääasiassa yrityksen verkkosivustoa palveluiden löytämiseen. Keskimäärin kuluttajat käyttävät noin kolmea lähdettä ennen yksittäisen ostopäätöksen tekemistä, ja n. 30 prosenttia kuluttajista lopettavat ostoprosessinsa sellaisen yrityksen kohdalla, jolla ei ole nettisivuja.

4) Elektronista kaupankäyntiä on joka toimialalla

Suurin osa yrityksistä, joilla ei ole verkkosivustoa, sanoo sen johtuvan siitä, että niiden toimialalla ei kuulu olla verkossa. Tämän kuulee yleensä lähinnä B2B-, teollisuus- ja valmistusteollisuuden yritysomistajilta.

75 prosenttia B2B-ostajista sanoo, että digitaalisen verkkosivuston sisältö vaikuttaa merkittävästi heidän ostopäätökseen, ja 62 prosenttia sanoi viimeistelevänsä ostovalintakriteerinsä pelkästään verkkosivuston digitaalisen sisällön perusteella.

5) Sinun täytyy vastata peruskysymyksiin nopeasti

Tämä pätee erityisesti B2B-yrityksiin. Ihmiset käyvät verkkosivustollasi, kun he haluavat tietää jotain tai tehdä jotain. He odottavat nopeita vastauksia, mikä tarkoittaa sitä, että kävijöiden pitäisi voida vastata kolmeen kysymykseen kolmen sekunnin kuluessa verkkosivustolle laskeutumisesta:

  • Kuka olet?
  • Mitä tarjoat?
  • Miten voin olla yhteydessä sinuun?

Yllä on viisi eri syytä, miksi nettisivun luominen on tärkeää, jotta voit pärjätä kilpailussa mukana. Jos olet joskus kuullut tai lukenut, että et tarvitse nettisivuja, niin sinun on hyvä ymmärtää, että se ei pidä paikkaansa. Jos tarvitset apua verkkosivujen luomisessa, niin tarjoamme mielellämme apua sinulle. Lisää meidän palveluistamme löydät täältä.

verkko design työntekijä
Jarno Ylilehto
Yrittäjä
Ota haltuun myös sosiaalinen mediamme, jaamme viikottain kiinnostavaa sisältöä!