Millaiset ovat hyvät nettisivut ja mistä saan sellaiset?

Millaiset ovat hyvät nettisivut?

Millaiset ovat hyvät verkkosivut? Mitä niiden tulisi sisältää? Mitä niissä ei missään nimessä saisi olla? Universaalia vastausta ei voi antaa, mutta käydään läpi mielestämme hyvien verkkosivujen 5 tärkeintä ominaisuutta. Verkkosivuja tehdessä tärkeintä on miettiä, että kelle niitä tekee. Oikeanlaiset sivut vetoavat sinun kohderyhmääsi haluamallasi tavalla. Hyvät nettisivut herättävät potentiaalisten asiakkaiden kiinnostuksen ja ruokkivat tuota kiinnostusta puhuttelevalla ja relevantilla sisällöllä. Hyvät verkkosivut saavat asiakkaat palaamaan niille. Verkkosivut ovat myös olennainen osa yrityksesi brändiä.

Ota haltuun myös sosiaalinen mediamme, jaamme viikottain kiinnostavaa sisältöä!

Ulkoasu

Aloitetaan kaikista ilmeisimmästä ominaisuudesta eli ulkoasusta. Kun sivuilla on silmää miellyttävä ilme, niitä on mukava käyttää. Muista panostaa siihen, että sivusi ovat brändisi kanssa yhtenäiset. Tyylikkäät ja persoonalliset verkkosivut jäävät mieleen, luovat uskottavuutta ja antavat hyvän ensivaikutelman yrityksestäsi. Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran, hyvässä ja pahassa. Tee sivuistasi elävät kuvilla, videoilla ja grafiikoilla. Älä kuitenkaan käytä sivuillasi kaikkia sateenkaaren värejä. Käytä maksimissaan 3 pääväriä sivustolla. Näin varmistat, että verkkosivut pysyvät selkeinä.

Selkeys

Ulkoasuun läheisesti liittyvä ominaisuus on selkeys. Selkeitä sivuja on helppo käyttää ja kaikki olennainen löytyy niiltä nopeasti. Sivut ovat hyvin luettavissa ja teksti helposti ymmärrettävissä. Vältä kirjoittamasta liikaa, listojen käyttö on hyvä apukeino. Myös erilaiset napit ohjaavat käyttäjää sivuilla eteenpäin ja tuovat selkeyttä.

Erityisesti B2B-yritysten pitää olla tarkkana selkeyden kanssa. Ihmiset käyvät verkkosivustollasi, kun he haluavat tietää jotain tai tehdä jotain. He odottavat nopeita vastauksia, mikä tarkoittaa sitä, että sivujen pitäisi vastata kolmeen kysymykseen viiden sekunnin kuluessa verkkosivuston avautumisesta:

  • Kuka olet?
  • Mitä tarjoat?
  • Miten voin olla yhteydessä sinuun?

Responsiivisuus

Hyvät verkkosivut ovat responsiiviset, eli ne skaalautuvat niitä selaavalle laitteelle oikein. Responsiivisia sivuja voi siis selata ongelmitta puhelimella, tabletilla ja tietokoneella. Tutkimusten mukaan jopa 70% kaikesta internet-liikenteestä tapahtuu nykyään mobiililaitteilla, joten responsiivisuuteen on syytä kiinnittää huomiota. Yleinen virhe on, että sivut näyttävät tietokoneella selattaessa todella hyviltä, mutta ovat puhelimella käytettäessä todella tahmeat. Myös hakukoneet suosivat sivustoja, jotka ovat responsiiviset eri laitetyypeillä.

Latautumisaika

Kukaan ei nykypäivänä jaksa odotella hitaiden sivujen latautumista, joten sivujen nopeuteen kannattaa todellakin panostaa. Sivustoja hidastavat mm. liian isot kuvat, turhat lisäosat ja raskaat teemat. Kaikki turha kannattaa siis karsia pois. Myös sivusi palvelimen fyysinen sijainti vaikuttaa sivuston latautumisnopeuteen reilusti. Esimerkiksi, jos sivustosi palvelin sijaitsee toisessa maanosassa, sivusi latautuvat hitaammin. Syynä on tiedon kulkemiseen kuluva aika. Jos sivustosi sisältö on suunnattu suomalaisille, niin silloin kannattaa suosia suomalaista palvelintarjoajia.

Sisältö

Hyvä sisältö on tärkeä osa hyviä verkkosivuja. Vaikka sivut olisivat kuinka hienot graafisesti, eivät ne tuota lisäarvoa kenellekkään, jos niistä ei löydy sitä mitä käyttäjä hakee. Laadukas ja kiinnostava sisältö tuo vierailijoita sivuille. Säännöllinen sivujen päivittäminen auttaa myös hakukoneoptimoinnissa. Hakukoneet suosivat sivustoja, joiden sisältö päivittyy usein. Samalla välitön sivuilta poistumisprosentti laskee. Näin ollen Google olettaa, että sivustollasi on mielenkiintoista sisältöä ja antaa sivuille enemmän näkyvyyttä.

Mistä saan hyvät nettisivut?

Verkko Designin WordPress-verkkokurssi ottaa huomioon kaikki yllämainitut ominaisudet opintosuunnitelmassaan. Jos haluat tehdä itse mahtavat nettisivut yrityksellesi, kannattaa käyttää hyödyksi alennuksemme. Verkkokurssimme nyt vain 49€ (ovh. 99€). Kurssillamme teet sivut neljässä tunnissa opastuksellamme. 

Lue lisää kurssistamme: https://www.verkkodesign.fi/verkkokurssi/wordpress-kurssi/

 

Jos haluat keskittyä ydinosaamiseesi ja antaa ammattilaisten tehdä nettisivusi, tarjoamme sinulle nettisivupalveluamme hintaan 499€. Saat sivut viikossa tilauksen tekemisestä! 

Lue lisää nettisivupalvelustamme: https://www.verkkodesign.fi/product/hakukoneoptimoidut-nettisivut/

verkko design perustaja
Ville Ristola
Verkko Designin perustaja