Kuinka järjestän verkkokurssin ja tienaan sillä?

Verkkokurssin pitäminen omalla WordPress-sivulla

Verkkokurssit ovat nyt muotia. Todennäköisesti olet ainakin haaveillut oman verkkokurssisi pitämisestä, kun luet tätä postausta. Olet oikeilla jäljillä, verkkokurssit ovat loistava tapa saada passiivista tuloa ja skaalata omaa liikeideaa. Hyvän verkkokurssin tekeminen ja sen myyminen ei varsinkaan ole helppoa. Tämän postauksen luettuasi pystyt väistämään suurimmat sudenkuopat omaa verkkokurssiasi tehdessä. 

Ota haltuun myös sosiaalinen mediamme, jaamme viikottain kiinnostavaa sisältöä!

Vaikeinta verkkokurssilla tienaamisessa on sen myyminen. Netti on pullollaan erilaisia sivuja, millä myydään kaikenlaisia verkkokursseja Bonsai-puiden leikkelystä Instagram-markkinointiin. Jos haluat saada oman kurssisi näkyville omilla nettisivuillasi hakukoneoptimointi on ensiarvoisen tärkeää. Mieti millä hakusanoilla mahdollinen asiakas etsisi juuri sinun kurssiasi. Yksi hyvä keino välttää turhaa työtä on myydä ensin oma kurssisi ja sen jälkeen vasta tehdä se. Näin pystyt tarkistamaan onko työllesi kysyntää vai pitäisikö sinun sittenkin suunnata fokuksesi johonkin muuhun aiheeseen. 

Tekninen toteutus on WordPress alustalla mahdollista erilaisten pluginien avulla. On olemassa ilmaisia plugineita, mistä saa taiottua oikein ammattimaisen näköisiä pienellä CSS-koodin osaamisella. Lisäksi WordPressista löytyy useita maksullisia alustoja, jotka ovat huomattavasti helpompia ja intuitiivisempia käyttää. Kurssialustoille on mahdollista upottaa esimerkiksi videoita, kuvia, tekstiä ja erilaisia testejä. Kurssin rakennetta pohtiessa on hyvä miettiä, että onko kurssilla valmentajan (eli sinun) tukea, tiputellaanko käyttäjälle sisältöä esimerkiksi viikon välein vai onko kaikki materiaali heti käytettävissä?

  • Ilmaista verkkokurssi-pluginia etsivän kannattaa katsoa: LearnPress
  • Maksullista verkkokurssi-pluginia etsivän kannattaa katsoa: LearnDash

Verkkokurssi on mahtava työkalu oikein käytettynä, oikotie onneen se ei kuitenkaan ole. Kurssin myyminen vaatii hyvän sisällön luomista ja panostusta markkinointiin. Jos innostuit verkkokurssin tekemisestä omille sivuillesi ja kaipaat lisää neuvoja, ota meihin yhteyttä alla olevalla lomakkeella, autamme mielellämme!

    verkko design perustaja
    Ville Ristola
    Verkko Designin perustaja